Aantrekkelijke lening voor zonnepanelen

Subsidies, regelingen en wetgeving

In veel landen is men druk bezig om het stroomverbruik van particulieren groener te maken. Op verschillende manieren – door middel van subsidies, regelingen en wetgeving – worden mensen aangemoedigd om geld te steken in duurzame vormen van stroom- en gasverbruik, en om de CO2-uitstoot te beperken. In Nederland zijn dankzij de vele bezuinigingen die het kabinet heeft doorgevoerd vrijwel geen regelingen voor particulieren in Almere meer overgebleven. Op dit moment zijn er nog maar enkele indirecte manieren om te besparen op de aanschaf van zonnepanelen.


Subsidie zonnepanelen 2017 voor particulieren

Particulieren profiteren optimaal van subsidieregelingen op de op de aanschaf van zonnepanelen, ook in 2017. Ondanks dat er sinds 1 juli 2015 geen landelijke subsidie voor zonnepanelen meer is, zijn er via de overheid diverse regelingen mogelijk.


Energiebespaarlening

Als trotse woningeigenaar sluit u een lening af met een zeer gunstige rente voor de financiering van zonnepanelen. Uiteraard is het belangrijk dat u deze lening gebruikt voor duurzame verbeteringen aan uw woning. Ga hier slim mee om en neem nooit onnodig een lening, maar kies ervoor als het handig voor u is. Het maakt het voor velen al snel mogelijk zonnepanelen te kopen. Let op:
Deze lening is er niet alleen voor de huiseigenaar, maar ook voor verenigingen van huiseigenaren die samen in één gebouw wonen.
Bent u van plan om geld te lenen voor de aanschaf van zonnepanelen, kijk dan meteen of andere apparaten ook voor u interessant zijn. Denk hierbij aan een zonneboiler, een warmtepomp of een hr-ketel. Ook voor de zonneboiler of warmtepomp kunt u subsidie krijgen.



Btw-teruggave

Zowel op het materiaal als de installatiekosten van zonnepanelen krijgt u de 21% btw terug. Dit vormt voor velen de belangrijkste reden om voor zonnepanelen te gaan. Een heerlijk financieel voordeel, dat zonnepanelen eigenlijk 21% goedkoper maakt. Koopt u uw zonnepanelen bij ons, dan zorgen wij voor het terugvragen van de btw. Zo weet u zeker dat alles lukt en heeft u weer een zorg minder.

Subsidie op zonnepanelen

Zoals in veel landen moet er in Nederland de komende jaren flink aan de weg getimmerd worden met betrekking tot het verbruik van energie. Vooral de verhouding tussen gewone stroom en duurzame stroom moet drastisch verbeteren, want daarin loopt Nederland enorm achter op andere landen in Europa en de wereld. Een van de manieren waarop mensen worden gestimuleerd om te investeren in duurzame alternatieven voor fossiele brandstoffen, is door een subsidie op zonnepanelen. Voor particulieren is die nog niet heel aantrekkelijk, maar er zijn wel enkele regelingen waar je gebruik van kunt maken.