Goedkoop geld lenen voor energiebesparende maatregelen

Verhuurders kunnen lening krijgen voor energiebesparende renovatie


Verhuurders kunnen een lening met lage rente krijgen als ze hun woningen energiezuinig renoveren
De verhuurders kunnen met de leningen een kwart van hun renovatie betalen.

Fonds Energiebesparende Maatregelen

Verhuurders kunnen in aanmerking komen voor een lening met lage rente als zij woningen willen renoveren tot zeer energiezuinige woningen. Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) stelt hiervoor € 75 miljoen aan leningen beschikbaar. De regeling en voorwaarden van het ‘fonds energiebesparende maatregelen’ zijn gepubliceerd in de Staatscourant.

Om in aanmerking te komen voor de lening moeten de verhuurders zeker vijf woningen renoveren door middel van energiebesparende maatregelen.

De regels voor subsidies zijn niet overal gelijk en de voorwaarden verschillen per gemeente.

Meer informatie:

Verhuurders kunnen lening krijgen voor energiebesparende renovatie


Energiebesparende maatregelen

Particuliere woningeigenaren hebben de mogelijkheid om een krediet aan te vragen voor verschillende energiebesparende maatregelen. Er zijn in totaal zeventien energiebesparende maatregelen beschikbaar, waarvoor geld kan worden geleend. Daarbij kan gedacht worden aan allerlei soorten isolatie van het huis, ook het toepassen van dubbele beglazing of voor de aanschaft van een nieuwe energiezuinige ketel. De hoogte van de bedragen die geleend kunnen worden om energiebesparende maatregelen door te voeren, varieert van 2.500 euro tot 25.000 euro en de looptijd bedraagt 7 jaar, 10 jaar of 15 jaar.



Het Nationaal Energiebespaarfonds

Het fonds wordt ingezet om particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren een gunstige Energiebespaarlening te bieden.

De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds. Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) is aangewezen als uitvoeringsorganisatie en bemiddelaar van het Nationaal Energiebespaarfonds. Dat betekent dat u als particuliere huiseigenaar en als Vereniging van Eigenaren rechtstreeks contact met SVn heeft.

www.energiebespaarlening.nl/



SVn - Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

SVn biedt aantrekkelijke leningen voor het kopen, verbeteren en verduurzamen van uw woning of bedrijfsruimte. Ook in uw gemeente of provincie.

www.svn.nl/



VVE Energiebespaarlening

Energiebesparende maatregelen voor zowel de gemeenschappelijke ruimten, als de woningen binnen de VVE.

www.ikinvesteerslim.nl/vve