Volgens onderzoeker Niels Muller: 'Nederlandse energieregels niet helemaal klaar voor duurzame energie'

De Nederlandse wetgeving is nog lang niet klaar voor duurzame energievoorziening


De Nederlandse wetgeving is nog niet klaar voor de omslag naar een duurzame energievoorziening. De regels zijn zelfs vaak een belemmering voor het overgaan naar duurzame energie. 
Dat meldt Trouw op basis van een rapport van PwC.


Doelstellingen 2050


Als de regels niet simpeler en moderner worden gemaakt is het onmogelijk om de doelstellingen voor 2050 te halen, aldus PwC in het rapport dat is opgesteld in opdracht van ElaadNL. 


ElaadNL is een organisatie van de Nederlandse netbeheerders.


De Nederlandse regering heeft wel al goede pogingen gedaan bijvoorbeeld met de subsidieregeling SDE+


Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling SDE+.

De subsidieregeling is bedoeld voor hernieuwbare energietechnieken en is onderverdeeld in de categorieën Biomassa, Geothermie, Water, Wind (land, meer en dijk) en Zon. De SDE+ categorie Wind op Zee heeft haar eigen budget en aanvraagprocedure.


Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)


Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Duurzame energie is beter voor het milieu, maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie. Informatie over hoe u subsidie aanvraagt en het traject daarna leest u op mijnrvo.nl.