2016 Energielabel voor woningen

Energielabel voor woningen verplicht

Het energielabel is verplicht voor huiseigenaren die hun huis verkopen of opnieuw verhuren. Daarnaast stimuleert het mensen om meer energiebesparende maatregelen te nemen.


energielabel voor woningen 2016
Energielabel
Energielabel A t/m G
Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig met energie is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning staat gelijk aan een lagere energierekening. Een goed geïsoleerd huis heeft meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu!


Energielabel geeft aan hoe energiezuinig een huis is

Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. Het energielabel is een document waarin deze kenmerken zijn beschreven.

Officieel hoeft u het energielabel pas bij overdracht (het officiële verkoopmoment) te overhandigen. Maar in de praktijk zullen kopers als ze bezig zijn met het zoeken van een woning, al willen weten wat het energielabel is. Vraag daarom voor het te koop zetten van uw woning al een energielabel aan. Wellicht kan de makelaar daar bij helpen.


Een energielabel voor woningen aanvragen
De officiële website om een energielabel aan te vragen is www.energielabelvoorwoningen.nl