Informatie en advies over uw woning isoleren

een woning zonder isolatie verliest veel warmte
Een woning zonder isolatie verliest veel warmte
Een gemiddelde eengezinswoning zonder isolatie verliest veel warmte via de ramen, de deuren, de gevel, het dak en de vloer en verbruikt per jaar maar liefst 3000 m3 gas voor verwarming. Een vergelijkbaar goed geïsoleerd huis heeft maar 700 m3 gas nodig voor verwarming. Dat scheelt met de huidige energieprijs meer dan € 1750 per jaar!


Binnen 3 tot 5 jaar verdient u uw woningisolatie weer terug!


Uw investering in woningisolatie snel terugverdiend



Goede, duurzame isolatie verdient zichzelf terug. U kunt daarnaast in aanmerking komen voor interessante kortingen en subsidies van de Rijksoverheid wanneer u in energiebesparende maatregelen investeert. 

Subsidie voor renovaties en energiebesparende maatregelen



Duurzaam isoleren noemt men ook wel natuurlijk isoleren of ecologisch isoleren.


Duurzaam isoleren


U helpt met duurzaam isoleren tevens het milieu te verbeteren, in deze tijd ook niet onbelangrijk. Natuurlijke isolatie is daarnaast ook beter voor uw gezondheid en uw wooncomfort. Met de juiste wijze van isoleren en door het gebruik van natuurlijk isolatiemateriaal blijft het in de winter warmer in uw huis maar ook in de zomer aangenaam koel. Natuurlijke isolatie heeft ook zeer goede geluidsisolerende eigenschappen.



Dakisolatie

Warmte stijgt en wanneer uw dak niet geïsoleerd is, verliest u op deze manier veel warmte.Uw dak kan op verschillende manieren geïsoleerd worden, het isoleren van een plat dak vergt een totaal andere aanpak dan bij een schuin dak.

Geluidsisolatie
Veel bestaande muren en wanden zijn onvoldoende akoestisch geïsoleerd. Hierdoor kan geluid zich naar aangrenzende ruimten verspreiden. Door geluidsisolerend materiaal toe te voegen aan muren of wanden gaat u geluidsoverlast door luchtgeluid tegen.


Gevelisolatie
Vooral woningen van voor 1990 zijn tijdens de bouw slecht geïsoleerd. Wanneer je huis slecht geïsoleerd is kunt behoorlijk wat geld besparen wanneer je de buitenmuren goed laat isoleren.

Kruipruimte & kelder isolatie
Een aangenaam en comfortabel binnenklimaat wordt voor een groot deel bepaald door een goed geïsoleerde ondervloer. Een dichte vloer die voorkomt dat kou en vocht vanuit de bodem omhoog trekken.

Spouwmuurisolatie
Van alle soorten isolatie is spouwmuurisolatie het meest aantrekkelijke. Door het isoleren van de spouw kun je jaarlijks in vergelijking met andere type woningisolatie het meeste rendement behalen. Een investering in het isoleren van de spouw is dus zeker de moeite waard.



Subsidies en regelingen voor isolatie woning


Gaat u uw huis isoleren? Dan kunt u gebruikmaken van verschillende regelingen en subsidies van de Rijksoverheid:

Op Energiesubsidiewijzer.nl kunt u zien voor welke maatregelen u subsidie kunt krijgen.


Via het
Nationaal Energiebespaarfonds kunt u een goedkope 'energiebespaarlening' aanvragen.

Er geldt een
verlaagd btw-tarief voor sommige werkzaamheden aan uw woning. Daar valt ook isolatie onder. Voorwaarde is wel dat uw woning minstens 2 jaar oud is.